29 Ağustos 2010 Pazar

ŞEHRİYELİ UN ÇORBASI

ŞEHRİYELİ UN ÇORBASI
  • MALZEMELER
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 subardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • biraz tuz
  • YAPILIŞI
  • Unu ve sıvı yağı biraz kavuralım. Ardından 2 bardak sıcak suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş katalım bir yandan da iyice çırpalım topaklanma olmasın.Koyuluğuna göre siz isterseniz su ekleyebilirsiniz Kaynamasını bekleyelim tekşehriyesini ve tuzunu katalım şehriyeler pişene kadar kaynasın...Bir tavada tereyağını pul biberi naneyi kızartım çorbaya ekleyelim servise hazırdır...AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sagllik canim selam

HATİCE TEKİN dedi ki...

ben teşekkür ederim...