8 Temmuz 2010 Perşembe

Karnı yarık

KARNI YARIKMalzemeler

  • 1 yemek kasik salca
  • 3 dis sarimsak
  • 6 adet patlican
  • 6 adet sivri biber
  • maydanoz
  • kara biber
  • tuz
  • 400 gram kiyma
  • 4 adet domates
  • 2 adet kuru sogan
  • 1,5 bardak aycicek yagi

Yapılışı


  • Palıcanları alaca soyup bir tarafına cizik atalım.
  • sıvı yağda kızartalım diğer yandan iç malzemeyi hazırlayalım
  • 3 4 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyalım kıyma ile kavuralım
  • ardından ince kıyılmış soğanı sarımsakları ekleyelim.2 adet rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyelim biraz kavurunca karabiber tuz maydanozu ekleyelim ..
  • palıcanların içine malzemeyi koyalım.üzerine biberleri ve domatesleri dilimleyip fırın tepsisine dizelim yarım kaşık salça ile yarım bardak suyu kariştirıp patlıcanların üzerine dökelim fırına verelim yarım saat piştikten sonra servise hazır...... afiyet olsun...

Hiç yorum yok: