10 Temmuz 2010 Cumartesi

KARAMEL ŞANTİLİ PASTA

KARAMEL ŞANTİLİ PASTA

MALZEMELER

  • pandispanya için malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

KIREMASININ MALZEMESİ

  • 2,5 subardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı seker
  • 1 paket vanilya
  • üzerine 1yemak kaşığı kakao
  • 1 paket karamelli şanti
  • 1 su bardağından biraz eksik süt

YAPILIŞI

  • Yumurta ile şekeri mikser ile iyi ce çırpalım ardından limon suyunu ekleyelim.
  • kabartma tozu ile unuda katıp iyice çırpalım.
  • Yağlanmış ven unlanmış tepsiye hamuru dökelim 160 derece fırında pişirelim..
  • Diğer yandan iç kıremsını hazırlayalım
  • Süt, un, yumurta, şeker ve vanilyayı bir tencerede pişirelim. pişen kıremeyı milserde çırpalım.. suğuyana denk karıştıralım pişen keki soğuduktan sonra ikiye isteğe göre üç eşit parçaya bölelim .
  • Soğuyan kıremayı kekin ortasına sürelim..
  • Ü zeri içn şantiyi ve yarım bardaktan biraz eksik olan sütü çırpalım pastanın üzerine sürelim..
  • Bir kaşık kakaoyuda pastanın üzerine elek ,ile eleyelim istege göere süsleyebilirsiniz... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: