16 Eylül 2010 Perşembe

KOL BÖREĞİ



KOL BÖREĞİ

  • HAMURU İÇİN MALZEMELER
  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar su
  • İÇ MALZEMESİ
  • yarım kilo ıspanak
  • 4 adet orta boy patetes
  • 1 bardak sıvığ
  • 1 kase rendelenmiş peynir
  • tuz
  • Üzerine 1 kase yoğurt
  • yarım bardak sıvı yağ
  • YAPILIŞI
  • Unu ve tuzu derin bir kaba alalım azar azar suyunu katalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Bir on dakika dinlenmesi için üzerini örtüp bekletelim.Diğer yandan da iç malzemesini hazırlayalım yıkanmış ayıklanmış ıspanakları ince ince doğrayalım çiğ patesleri soyup rendeleyelim suyunu sıkalım ıspanağa ekleyelim peyniri ve tuzunu sıvı yağın 1 bardağını da bu malzemeye katalım ve karıştıralım iç malzeme hazır...Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım ve oklava yardımı ile incecik açalım iç malzemeden açtığımız yufkaya ara ara serpiştirelim ve rulo halinde saralım... yağlanmış tepsiye ortasından başlayarak saralım yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürelim isteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirebiliriz 230 ısıdaki fırında pişirelim AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim.