MALZEMELER
- Yarım kilo yaprak
- 3 Bardak pirinç
- Zeytin Yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Soğan
- Dere otu
- Maydanoz
- Taze Nane yoksa kususuda olur
- karabiber Pul Biber Tuz...
YAPILIŞI
- İnce kıyılmış soğanları Zeytin yağı ile kızartalım sonra rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyelim...
- Biraz kızarınca Yıkanmış pirinçi ekleyelim kavuralım ardından İnce kıyılmış Nane,
- Maydanozu, Dere otunu, Tuzu Pul Biberi Karabiberi ekleyelim sarmanın içi hazır...
- Birtaraftan da yıkanan yaprakları tuzlu suda haşlayalım haşlanan yaprakları tek tek saralım...
- Tencereye döşeyelim Hepsi bitince üzerine Zeytin yağı tuz ve sarmaların üzerini örtecek kadar su ekleyelim pişirelim.. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder