- 1 Kilo orta boy kabak
- 2 Adet kuru soğan
- yarım çay bardağı zetinyağı
- 1BARDAK Pirinç
- 2 Adet domates
- yarım demet maydanoz
- yarım demet Dere otu
- 1 kaşık salça isteğe göre biber salçası veya domates salçası
- karabiber ve tuz.....
YAPILIŞI
- Zetin yağını ve kıymayı tencereye koyalım kavuralım ardından ince kıyılmış soğanları ekleyelim.
- Salçayı koyup biraz daha pişirelim ..pirinçi ekleyelim.
- Kıyılmış dere otunu maydanozu tuz ve karabiberide koyalım...
- Kabakları ikiye kesip içlerini oyalım sonra hazırlanan malzemyi kabaklara dolduralım...
- Domatesleri dilimleyip kabakları kapatalım tencereye dizdiğimiz kabakların üzeri göz kararı suyunu ve tuzunu ekleyim pişirelim...
2 yorum:
Emeklerinize saglik canim tariflerinizin devamini bekliyoruz
Teşekkür ederim çok sağolun daha yolun başındayım...inşallah devamı gelecek...
Yorum Gönder