24 Aralık 2010 Cuma

HAVUÇ TOPLARI

HAVUÇ TOPLARI
malzemeler
  • 5 6 adet orta boy havuç
  • 200 gr bisküvi
  • bir su bardağı hindistan cevizi
  • bir su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 kaşık şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • YAPILIŞI
  • Havuçları soyup rendeleyelim daha sonra şeker ile yarım çay bardağı su ile pişirelim soğumaya bırakalım rabaottan geçirdiğimiz bisküvileri soğuyan havuçlara ekleyelim cevizi, tarçını, margarini de katıp yoğuralım...elde ettiğimiz malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hizdistan cevizine bulayalım... ben malzemenin yarısını bu şekil yaptım kalan malzemeye 1 kaşık kakao ekledim diğerlerinide kakaolu yaptım ...AFİYET OLSUN

1 yorum:

HATİCE dedi ki...

teşekkür ederim:)sizin yaptıklarınızıda takip ediyorum hepsi birbirinden güzel...