MALZEMELER
- 4 5 adet orta boy patlıcan
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- yoksa domates suyu (yazdan kunservede olabilir)
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- bir çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- biraz maydanoz
- patlıcanları kızartmak için 1 bardak sıvı yağ
- YAPILIŞI
- Patlıcanları alaca soyup 1 bardak sıvı yağda kızartalım aynen karnı yarıklık gibi bütün çünki bu şekilde içine yağ almıyor...bir yandan kımayı zeytin yağı ile kavuralım soğanı sarımsağı ince ince doğrayıp kıymaya katalım biberleri de ekleyelim kavuralım sırasıyla damatesi salçayı karabiberi maydanozu tuzunu da ekleyelim.. . kızaran ve soğuyan patlıcanları halka şeklinde dilimliyoruz güvece sırasıyla bir patlıcan sıralıyorun biraz harçtan üzerine gezdiriyoruz.. bu işlem malzeme bitene kadar tamamlayalım daha sonra fırına verelim kızgın fırında yarım saat pişirelim... Göreceksiniz patlıcanları bütün kızarttığınızda hafif ve daha az yağlı bir musakka olacak..
3 yorum:
Ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor.
Saygılar.
teşekkür ederim bende saygılarımı sunarım...
Canim ellerine saglik afiyetler olsun öptüm.
Yorum Gönder