9 Aralık 2010 Perşembe

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI



CEVİZLİ KADAYIF TATLISI
  • MALZEMELER
  • Yarım kilo taze kadayıf
  • 2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 bardak iri kıyılmış ceviz içi
  • ŞERBETİ İÇİN
  • 4bardak su
  • 4 bardak şeker
  • 1 paker vanilya
  • YAPILIŞI
  • önce kadayıfı sıvı yağ ile harmanlıyoruz daha sonrakadayıftan bir parça alıp küçük bir kase yada fincana kadayıfı kenarlasından sarkacak şekilde kaplıyoruz içine ceviz içinden koyup kenarlardan sarkan kadayıfları cevizin üzerini kapatalım iyice bastıralım sıkı olsun sonra kaseyi tepsiye ters çevirelim bu işlemi kadayıf bitene kadar tekrarlayalım... işlem bitince 200 derece deki fırında kızarana kadar pişirelim... bir yandan da şekeri suyu ve vanilyayı kaynatalım şerbet ılık kadayıf iyice soğuyacak üzerine şerbet dökülecek...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CANIM NEFIS BIR TALI GÜZEL BIR TARIF AFIYETLER OLSUN ÖPTÜM:

Unknown dedi ki...

Canım mimledim seni bloguma uğrar mısın?