14 Ekim 2010 Perşembe

TİRAMİSU

TİRAMİSU
  • MALZEMELER
  • 1 bardak sıcak su
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı neskafe
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kedidili pasta
  • üzeri için 1 kaşık kakao
  • KIREMESI İÇİN MALZEMELER
  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı toz şker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • YAPILIŞI
  • Kıremasını için sütü, unu, yumurta sarısını toz şekeri karıştırarak iyice pişirelim. Daha sonrapişen kıremaya labne peynirini ve vanilyayı katım mikser ile iyice çırpalım kıreması hazır...Kedi dilinin yarım paketini bir tepsiye dizelim... Sıcak suyu sütü şekeri ve neskafeyi kaşrıtırıp kedidilinin üzerine kaşık ile yarısını dökelim daha sonra kıremanın yarısını da kedidiline dökülür ve geri kalan kedi dili üzerine dizilir kalan neskafeyi ve kıremayı yine sırasına göre dökülür...Üzerine en son üzerine 1 kaşık kakao serpilir 1 saat buzdolabında bekletip servise hazırdır AFİYET OLSUNN...

Hiç yorum yok: