15 Ekim 2010 Cuma

ÇATLAK KURABİYE

ÇATLAK KURABİYE

MALZEMELER
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım bardak pudra şekeri
  • aldığı kadar un
  • YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, biraz kariştıralım mahlebi, vanilyayı, kabartma tozu ve aldığı kadar unu azar azar katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.ceviz büyüklüğünde kobarıp yuvarlayarak tepsiye dizelim 200 derecedeki fırında pişirelim...

1 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim öptüm