31 Ağustos 2010 Salı

PUF PUF ÇÖREKLER

PUF PUF ÇÖREKLER
MALZEMELER
  • 500 gr süt
  • 1 su bardağı sısvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım paket maya
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un
  • YAPILIŞI
  • Sütü ısıtalım el yakmayacak ısıda olacak. Sütü, sıvıyağı, toz şekeri, tuzu, yumurta akını, mayayı bir kaba alıp karıştıralım sonra azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamından bıraz daha yumuşak bir hamur elde edelim. mayalanması için 1 saat bekleyelim mayalanan hamurdan cevizden buyük parçalar kopartıp ince rulolar yapıp ikiye kıvıralım...Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim isteğe göre susam veya çörek otu üzerine ekebiliriz.. 200 derece fırında pişirelim...

30 Ağustos 2010 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA

FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA
  • MALZEMELER
  • 3 Adet çipura
  • 2 kuru sogan
  • 3 4 diş sarımsak
  • 10 12 adet çeri domates
  • 2 adet dolmalık biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • biraz tuz
  • YAPILIŞI
  • Balıkları iyice temizleyip yıkadıktan sonra iyice suyunu süzdürelim. Üzerine 2 3 cizik atalım. Tepsiye sıvı yağı döküp balıkları tuzlayıp tepsiye dizelim.Soğanları halka halka doğrayıp sarımsaklar ile balıkların arasına ve üzerine koyalım biberleri de halka halka doğrayıp üzerine koyalım fırına balıkları verelim ....

29 Ağustos 2010 Pazar

ŞEHRİYELİ UN ÇORBASI

ŞEHRİYELİ UN ÇORBASI
  • MALZEMELER
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 subardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • biraz tuz
  • YAPILIŞI
  • Unu ve sıvı yağı biraz kavuralım. Ardından 2 bardak sıcak suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş katalım bir yandan da iyice çırpalım topaklanma olmasın.Koyuluğuna göre siz isterseniz su ekleyebilirsiniz Kaynamasını bekleyelim tekşehriyesini ve tuzunu katalım şehriyeler pişene kadar kaynasın...Bir tavada tereyağını pul biberi naneyi kızartım çorbaya ekleyelim servise hazırdır...AFİYET OLSUN...

25 Ağustos 2010 Çarşamba

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
  • MALZEMELER
  • 2 Bardak bulgur
  • 3 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 bardak sıcak su
  • 1 adet bulyon
  • birazcık tuz
  • YAPILIŞI
  • Sıvı yağ ile ince kıyılmış biberleri kavuralım. Ardından rendelenmiş dometesleri ekleyelim iyice kavuralım bulguru da katalım birazcıkta öyle kavuralım... Suyunu tuzunu ve bulyonu da ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim....

17 Ağustos 2010 Salı

CEVİZLİ REVANİ

CEVİZLİ REVANİ
  • MAZEMELER
  • 1 bardak toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1 bardak ince kıyılmış ceviz
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • SERBETİ İÇİN
  • 3 bardak şeker
  • 3 bardak un
  • YAPILIŞI
  • Yumurtayı şekeri köpük haline gelene kadar iyice mikserle çırpalım. Ardından yoğurdu, sıvıyağı, cevizi, irmiği, vanilyayı katıp biraz çırpalım.. En son un ile kabartma tozunuda katıp birdaha çırpalım yağlanmış tepsiye bu karışımı dökelim 180 derece fırında pişirelim...3 bardak şekeri 3 bardak suyuda kaynatıp pişip soğuyan revanin üzerine sıcak şerbeti dökelim.. soğuyan tatlı servise hazırdır... AFİYET OLSUN

16 Ağustos 2010 Pazartesi

ISLAK KEK

ISLAK KEK
  • MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir buçuk bardak un
  • YAPILIŞI
  • Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta iyice mikserle çırpalım.
  • önceden eritip soğuttuğumuz margarini,sütü de ekleyelim biryandan da çırpmaya devam edelim.Kakaoyu vanilyayı da ekleyim iyice cırpalım. bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım...
  • Kalan karışıma unu ve kabartma tozunu da ekleyelim çırpalım...30 cm yağlanmış tepsiye döküp 180 derece fırında pişrelim, fırından çıkan kekein üzerine ayırdığımız harcı dökelim.... AFİYET OLSUN

9 Ağustos 2010 Pazartesi

MERCİMEKLİ MAKARNA

  • MERCİMEKLİ MAKARNA
  • MALZEMALER
  • 1 paket makarna
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 3 kaşık tereyağı
  • 3 4 diş sarımsak
  • biraz tız
  • YAPILIŞI
  • Makarnayı haşlayalım.Bir kaba alalım üzerine haşlanmış mercimeği ekleyelim tereyağını da kızrtıp üzerine dökelim ezilmiş sarımsaklarıda tuzunu da koyalım servise hazır. Çok farklı bir makarna. aslında bu makarna elde kesilen makarna ile yapılıyor ama bu şekilde de çok güzel oluyor. AFİYET OLSUN.....

6 Ağustos 2010 Cuma

ELMALI KURABİYE

  • MALZEMELER
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı yağurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 bardak un
  • İÇ MALZEMESİ
  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • HAMURUN HAZIRLANMASI
  • Oda sıcaklındaki margarini pudra şekeri ile biraz ezelim.Ardından yoğurdu, vanilyayı karırtıralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim...
  • İÇ MALZEMESİNİN HAZIRLANIŞI
  • Elmaları soyup rendeleyelim
  • Bir tavaya alıp şekeri ve tarçını ilave edip biraz pişirelim
  • YAPILIŞI
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölelim teker teker açıp üçgen şeklin de keselim. Sigara böreği şeklinde. malzemeden içine koyup saralım 180 derece fırında pişirelim...